Kasko Sigortası Alırken Kaçınılması Gereken 7 Durum

2020 yılında yaşanan pandemi ile, sağlık sektörü daha önce görülmeyen bir noktada devam etmektedir. Bu sebeple sağlık hizmetleri maliyetlerinin artması görülebilecek bir ihtimal dahilindedir.

Acil durumların her an oluşabileceği günümüzün bir gerçeğidir. Acil durumların yaşanması noktasında, eğer kapsamlı bir sigortanız yoksa, sonuçları sizin için külfetli olabilecektir. Bu sebeple, eğer bir sağlık sigortanız yok ise, sizler için hazırladığımız bu yazımızda 2021 Yılında sağlık sigortası yaptırmanızı gerektirecek 5 nedeni inceledik.

Sağlık Sigortası Nedir?

İnsanlar, sağlık hizmetlerini kullanmaları gerektiğinde ceplerinden fazla miktarda paraların çıkmasını istemezler. Bu noktada sağlık sigortaları, tıbbi faturaları ve sağlık bakımı maliyetlerini kapsamlar dahilinde ödeme konusunda destekleyici bir yöntemdir. Her sağlık sigortası tüm masrafları karşılamaz. Bu sebeple, poliçenizi düzenlerken tüm beklentilerinizi sigorta danışanlarınız ile belirlemeniz, ek teminatları da düzenlemeniz gerekmektedir. Hangi imkanlardan yararlanabiliyor olduğunuzu bilmek, riskli durumlarla karşılaştığınızda hızlı karar vermenize olanak sağlayacaktır.

2021 Yılında Sağlık Sigortası Yaptırmanız için 5 Neden

1) Sağlık Sigortası almalısınız çünkü, tıbbi tedavi maliyetleri birkaç yıldır artış göstermektedir. Bu noktada uzmanların görüşüne ve beklentilerine göre 2021 yılında sigorta primleri, artan tedavi masrafları ile eş zamanlı olarak %5 oranında zamlanacaktır. Böyle bir noktada, artan tedavi masraflarını sigortasız olarak karşılamak sizin için zor ve yıpratıcı olabilir. Unutmayın ki sağlık hizmetlerine olan ihtiyacınız her zaman beklediğiniz anda olmaz! Her an risk altındayız ve alacağımız önlemlerle bu risklerin önüne geçebiliriz!

2) Yaptıracağınız sağlık poliçesinin teminatlarına göre, acil durumların yaşanması noktasında size en büyük mali desteği sunar. Peki bu teminatlar nelerdir? Gerekli doktor kontrolleri, ameliyat, hastalıkların tedavi maliyeti gibi konular poliçenizde belli kapsamlara göre teminat altındadır. Yapacağınız bir sağlık planı ile tedavi maliyetlerinizin karşılanması hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu sağlık planınızı oluştururken tüm detaylara özen göstermeniz önemlidir. Çünkü riskli durumların yaşanması halinde acil durum planınızın önceden oluşturulmuş olması size en büyük desteği sunar. Bu planların içeriğinde; hastaneye yatış, doktor danışma ücreti, ambulans masrafları, hastanede kalış/sonrasında bakım, testler, ilaçlar ve benzeri durumlar vardır. Sigorta danışanınızla yapacağınız planlama ile tüm risklere karşı önleminizi almalısınız!

3) Sağlık Poliçesi yaptırmak, aynı zamanda vergi avantajı ile de mali yardımlarda bulunur. Sağlık poliçesi adına ödediğiniz primler, vergi avantajlarından yararlanmanız için destekleyici bir etkendir. Bu poliçe ile riskli durumlara karşı önlem alırken aynı zamanda vergi avantajlarından da yararlanabilirsiniz. Her poliçeye göre farklı hizmetlerden yararlanabilme seçeneğiniz söz konusudur.

4) Sigorta Poliçesinin gençler üzerinde de önemli bir faydası vardır. Sigorta poliçeleri gençlerin hastalık risklerinin düşük olmasından dolayı, düşük primler sunmaktadır. Bu noktada gençlerin poliçe satın alması, bekleme sürelerini kolayca atlatmalarına da destek olmaktadır.

5) Sağlık Sigortası poliçesi, birikimlerinizi güvende tutmanıza ve aile üyelerinizin güvenliklerinden emin olmanız konusunda yararlıdır. Unutmayın ki, çok fazla birikiminiz olabilir, ancak riskli bir hastalık ile savaşmak zorunda kalmanız; fiziksel ve mali açıdan sizi çok zorlayabilir. Yıllarca biriktirdiğiniz birikimleriniz siz bu hastalıklarla uğraşırken, savunmasız olduğunuz için elinizden uçup gidebilir. Bu noktada, ailenizin geleceği ve birikimlerinizi korumak adına sağlık sigortası yaptırmanız önemli ve gereklidir.  

Aktürk Sigorta’nın 2021 yılında sunacağı avantajlardan yararlanabilmek ve sağlık planınızı önceden ayarlamak için bizimle iletişime geçebilir, teminat detayları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email