İşyeri Sigortası Yaptırmanın 5 önemli nedeni
İş sağlığı ve güvenliği kapsamında iş güvenliğinin sağlanması ve çalışanların durumu, işverenlerin sorumluluğundadır. İhmaller ve yaşanabilecek olumsuz durumlar yüzünden işyerleri korunmasız halde olabilir, olumsuz durumlar sonucunda da telafisi mümkün olamayacak hasarlar yaşayabilirler.
Sorumluluklardan kurtulmak ve işyerinizi çalışanlarınızla birlikte güvence altına almak, İşyeri Sigortası yaptırmakla mümkün.
Bu yazıda, İşyeri Sigortası yaptırmanın neden önemli olduğunu ve tercih edilme nedenlerini sizler için inceledik.
1) Hırsızlık ve buna bağlı olarak oluşacak hasarlar sigortanız tarafından karşılanır.
İşyerleri, hırsızlık olaylarının en çok karşılaşıldığı yerlerden biridir. Hırsızlık ve buna bağlı olarak oluşacak hasarlar için güvenlik önlemleri alınmış olsa da hırsızlık durumu gerçekleşebilmektedir. Bu durumdan etkilenmemek için işyerinizi sigortalatmanız, risk sonucu oluşacak mağduriyetinizi ortadan kaldıracaktır.
Hırsızlık kaynaklı hasarlara güvence sunan İşyeri Sigortası, hasarların tamamına finansal güvence sunarak işyerindeki işleyiş sürecinin zarara girmesini engellemektedir.
2) Yangından oluşabilecek hasarlara karşı işletmenizi güvence altına alabilirsiniz.
Yangın güvencesi ile sadece işyerinizde çıkabilecek yangınlardan değil, işyerinizin çevresinde çıkabilecek yangınlardan etkilenmesi halinde de hasarlar güvence altına alınır.
İşyeri Sigortası’nın ana teminatlarından biri de yangın teminatıdır. Sigorta ile yangın ve yangına bağlı hasarlar korunur. Hammaddeler, taşınmazlar, taşınırlar ve emtialar da teminata dahildir. Bu teminat sayesinde sadece işyerinizi değil, hammaddelerinizi de finansal güvence altına alarak, yangın sonrasında poliçe limitlerine bağlı olarak işinize devam etmenizi sağlayacak güvenceniz karşılanmış olur.
3) Peşin ödenen kiraları İşyeri Sigortanız ile teminat altına alın.
Kira kaybı olarak bilinen riskleri, İşyeri Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Sigortanız ile, peşin ödenen ve henüz oturulmayan süreler için kira kaybınız karşılanabilmektedir. Kiracı sigortalı dışında mal sahibi olan sigortalının da işyerinde olası bir durumun yaşanması sonucu işyerinin boş kalması halinde yaşadığı kira kaybı, İşyeri Sigortası ile temin edilir.
4) İnfilak riskine karşı İşyeri Sigortası ile güvende olun.
Doğalgaz, tüp gaz, kalorifer kazanı gibi ilgili sebeplerle oluşabilecek riskli durumların ortaya çıkması halinde hasarlar, İşyeri Sigortası ile güvence altındadır. Kullanım amacı ne olursa olsun infilak olabilecek tesisatların ve sistemlerin zararları karşısında sigortanız bu hasarları karşılamaktadır. Poliçeniz dahilinde olduğu sürece, belirtilen limitler dahilinde risklere karşı işyerinizi teminat altına alın. Primlerden korkarken, yüksek mali zararların altında kalmayın.
5) İşyeri Sigortası ile üçüncü kişilerin göreceği zararların sorumluluğu teminat altında olsun.
İşyerinizde gerçekleşebilecek bir sorun karşısında üçüncü şahısların göreceği zararları, poliçenizdeki limitler dahilinde sigortanızdan karşılayabilirsiniz.
Üçüncü şahısların vefatı, sakatlığı, yaralanması durumlarında veya üçüncü şahısların mallarında oluşacak maddi zararların karşılanması için açılan davaların sorumlulukları, İşyeri Sigortası dahilinde ilgili şartlar doğrultusunda teminat altındadır.
İşyeri Sigortası yaptırmak mali bir yükten de öte işyerinizi ve çalışanlarınızı güvence altına aldırmak için atacağınız önemli bir adımdır. Aktürk Sigorta’nın ekibi sayesinde poliçenizi belirlemek ve şartlarınızı istediğiniz gibi düzenlemek çok kolay. Altından kalkamayacağınız yüklerden korunmak için bizimle güzel bir adım atın.