Kimler Güneş Enerjisi Santrali kurabilir?

Gezegenimizin atmosferi tıpkı bir sera gibi çalışır. Yeryüzüne ulaşan güneş ışınlarının neredeyse yarıya yakını yeryüzünden yansır. Atmosferimiz, sera gazı olarak da nitelendirilen karbondioksit, metan, su buharı, ozon, azot oksit vb. gazlar sayesinde yeryüzünden yansıyan güneş ışınlarının bir kısmını tekrar yeryüzüne gönderir. Bir battaniye işlevi gören sera gazları sayesinde yeryüzündeki ortalama sıcaklık, insanlar, hayvanlar ve bitkilerin hayatını sürdürmesine imkân verecek bir ısı düzeyini, 14°C’yi yakalar.

Günümüzde evrensel bir sorun olan küresel iklim değişiklikleri sebebi ile yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim artmaktadır.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından biri olan Güneş Enerjisi ile güneş ışınlarından elektrik üretilmektedir. İnsanlar bu sistemleri beklenti ve güçleri doğrultusunda kendileri kurabiliyor. Bu sistemler şebekeye bağlı veya bağlı olmadan çalışabiliyor.

GES, yüksek faydalar sağlamakla beraber birçok maliyeti de beraberinde gerektirmektedir. Yüksek miktarlarda yapılan bu yatırım, birçok riske de açık haldedir. Bu risklere karşı santrallerinizi ve yatırımınızı GES Sigortası ile güvence altına alabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Kimler Güneş Enerjisi Santrali kurabilir?

Kendi sorumluluğunda en az bir tüketim tesisi, (tüketim tesisi aboneliği bulunan) her gerçek veya tüzel kişi lisanssız elektrik üretim tesisi açabilir. Santrallerdeki dağıtım gücü yeterli ise, birden fazla yenilenebilir enerji kaynağına dayalı üretim tesisi kurulabilir. Bu öncelikler TC kanunları kararınca istenen durumlardır.

Güneş Enerjisi Sistemlerini kullanmak isteyenlerin mutlaka alanında uzman kişilerden yardım alması gereklidir. Bünyesinde enerji uzmanı ve mühendisleri olan, bu alanda donanımlı kişileri çalıştıran kurumlarla çalışmak, sizi başarılı sonuçlara ulaştırır. Yüksek maliyet gerektiren bu sistemler için çalıştığınız kurumlara vereceğiniz öncelik ile sağlayacağınız tasarruftan daha fazlasını zarara çevirmekten korunursunuz.  Güneş Enerjisi Sistemlerinde; ürün seçimleri, iş güvenliği standartları, danışmanlardan yardım alınması ile ilerde oluşabilecek risklere karşı doğru adımlar atmanız sağlanır. GES için yapılmaması gereken durumların detaylarını önceki yazılarımızdan bulabilirsiniz.

GES Sigortanız Hakkında Detaylı Bilgi Alın

GES yatırımları maliyetinden daha fazlasını zamanla kâra geçirebilen ve yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olduğundan çevreye pozitif etki eden bir enerji türüdür.

 T.C. Devleti, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan desteği ile bu santrallerin kurulumu için teşvikler vererek yatırımların yapılmasını kolaylaştırmaktadır. Bunun yanında ülkemiz, üretilen elektriği 10 yıl boyunca alma sözü verdiğinden sistem kurulduktan sonra satış garantisi sunmaktadır.

Güneş enerji haritaları incelendiğinden de görüleceği üzere ülkemizin her bölgesine GES kurulabilecek yeterlilik söz konusudur. Ülkemizdeki alanlar araştırıldığında, GES yatırımlarında kullanılacak büyük paneller için de uygun birçok alan mevcuttur.  Tüm bunlar değerlendirildiğinde, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılması hem devlet tarafından teşviklerle desteklenmekte hem de zamanla yatırım kara çevrilebilmektedir. Gelecek için bir adım atmak GES ile mümkündür.

Çatı Ges Sigortası Fiyatları

GES yatırımları maliyet isteyen projelerdir ve birçok riski de beraberinde getirmektedir. Kurulumunda ve sonrasında yaşanabilecek tüm riskleri Aktürk Sigorta ile güvence altına alabilirsiniz. Dünyamız için atacağınız bu adım için imkanlarımızla yanınızdayız. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email